Image

Kristaloterapija

Image

Pozitivni utjecaji kristala na čovjekovo zdravlje odavno su poznati.
Visokom čvrstoćom kristalne mreže djeluju na fizička, emocionalna i mentalna stanja. Pomažu kod zdravstvenih teškoća i očuvanja zdravlja.

Kristali i minerali dugo se godina koriste u kristaloterapiji za iscjeljivanje. Svojim isijavanjem vibracija potiču čovjekovu prirodnu sposobnost za samoiscjeljenje. Njihovi su titraji vrlo harmonični, odašiljaju energetsku toplinu i djeluju na pojedine ljudske organe.
Kad su čovjekove energije u skladu, u fizičkom se svijetu to manifestira kao zdravlje.

Kristali i minerali dugo se godina koriste u kristaloterapiji za iscjeljivanje. Svojim  isijavanjem vibracija potiču čovjekovu prirodnu sposobnost za samoiscjeljenje. Njihovi su titraji vrlo harmonični, odašiljaju energetsku toplinu i djeluju na pojedine ljudske organe.
Kad su čovjekove energije u skladu, u fizičkom se svijetu to manifestira kao zdravlje.

Kristaloterapija je prirodna terapija koja je jednostavne strukture i lako ju je primijeniti. Primjenjuju je mnogi alternativni liječnici. Strukturirana je tako da mnogi ljudi mogu poboljšati svoje zdravlje i koristiti opisane metode tretmana kristalima, te vrlo vjerojatno izliječiti čitav niz bolesti i tegoba bez profesionalne medicinske pomoći. Ne trebate ići doktoru svaki put kad se prehladite. K tome, tako se još i pridonosi dodatno otežanje ogromnom povećanju troškova sektora zdravstva.

Prioritet nam je da se sami puno bolje brinemo za vlastita tijela i zdraviji život. Ekstremno je važno da shvatimo da smo mi sami odgovorni za vlastito zdravlje i da uzmemo tu odgovornost na sebe.

Naravno, mora se istaknuti da liječenje kristalima nije – i ne može biti – zamjena za nečijeg doktora ili alternativnog liječnika. Čak i “jednostavan” bol u trbuhu može biti uzrokovan raznoraznim uzrocima, što zahtjeva profesionalnu medicinsku pomoć – sve dok netko ne može apsolutno biti siguran da je glavobolja bila uzrokovana naporom ili da je bol u želucu nije bio izazvan nepravilnom prehranom  (npr. previše “brze” hrane).

Minerali u kristalima te dragom kamenju imaju svoj specifični titraj unutar materijalnog fizičkog svijeta koji poznajemo. No, taj titraj se iz fizičke razine prenosi i u suptilnije razine postojanja, tj. u astralnu, mentalnu i duhovnu razinu. Titraji će se razlikovati u mnogim svojstvima, a oni pak ovise o kemijskom sadržaju, gustoći, kristalnoj rešetki, boji i gustoći samog minerala.

Astralna razina kod čovjeka se sastoji ugrubo od 4 elementa. To su vatra, zrak, voda te zemlja.
Unutar čovjekova astralnog tijela oni čine razne funkcije i ispravno funkcioniranje njegova astralnog tijela kao cjeline.Kada su elementi u ispravnim odnosima, ljudsko astralno, a time i fizičko tijelo funkcionira harmonično, a to se manifestira u fizičkom svijetu kao zdravlje.
Ako dođe do disbalansa, kod fizičkog tijela najčešće dolazi do bolesti. Svako ljudsko tijelo je jedinstveno i odnosi elemenata unutar tog tijela imaju svoj ispravan odnos, često je jedan element naglašeniji od ostalih i to se ne smatra poremećajem. Poremećaj nastaje tek kada su neki elementi jako pojačani, a drugi jako smanjeni, ili kada se nagomilava destruktivni pol pojedinog elementa.

Kao što smo već vidjeli, titraji nekih kristala i dragog kamenja mogu harmonično djelovati na ljudske organe, isto tako svojim suptilnijim titrajima djeluju harmonično na čovjekovo astralno i suptilnija tijela. Tako mogu mijenjati osjećaje, mentalne sadržaje i duhovne kvalitete individue. Globalna funkcija onih kristala koji djeluju harmonično na ljude je smanjivanje destruktivnog elementa i transformiranje istog u harmonični.